Elin

Steg för steg marsipanros maj 5, 2013

Filed under: Vardag — elin89 @ 10:18

 
Marsipanros från Icas hemsida 🙂
Matskola_marsipanros_och_blad

Steg 1. Kavla ut marsipanen till en 2­3 mm tjock platta. ”Mjöla” underlaget med lite florsocker, det hindrar marsipanen från att fastna. Men ta inte för mycket, det torkar ut. Ta sedan ut tio små rundlar med ett kakmått, litet glas eller kopp.

 

Matskola_marsipanblad_och_marsipanros (2)

Steg 2. Rulla ihop den första rundeln till en smal rulle. Det blir själva rosenknoppen. Vira nästa ”kronblad” runt rullen. Tryck fast det i botten så att det inte trillar av.

 

 

Matskola_marsipanblad_och_marsipanros (1)

Steg 3. Fortsätt att vira bladen omlott och tryck fast dem en efter en.
Vik sedan ut kanterna så att blomman öppnar sig som en riktig ros.

 

Matskola_marsipanblad_och_marsipanros

Steg 4. Skär av den nedre marsipanklumpen. Kvar har du den perfekta marsipanrosen.

Steg 5. Låt tårtan blomma! Gör många, alla kalasgäster borde få varsin marsipanros.

016

Annonser
 

2 Responses to “Steg för steg marsipanros”

  1. ellenlundis Says:

    Åh så fiffigt! 😀


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s