Elin

Chokladfondant februari 23, 2013

Filed under: Bakning,Recept — elin89 @ 09:37

Chokladfondant

Ett bra tips på efterrätt 🙂

Ingredienser:
Chokladfondant
3 ägg
0,5 dl strösocker
150 g mörk choklad, gärna 70 %
65 g smält smör
0,5 dl (drygt) vetemjöl
Smör och strösocker till formar
Till servering
Lättvispad grädde
Hallon

Gör så här:
1. Chokladfondant
Vispa ägg och socker pösigt.
2. Hacka chokladen grovt och lägg den i en skål.
3. Smält smöret och häll det över chokladen, rör om tills chokladen smält.
4. Blanda ner chokladblandningen i äggsmeten. Sikta ner mjölet.
5. Smöra och sockra små portionsformar eller tredubbla muffinsformar av papper i lite större storlek. Fyll formarna med smeten.
6. Grädda på 200° i 8-9 minuter tills de rest sig och fått färg.
7. Lägg upp chokladfondanterna och servera dem varma med lättvispad grädde till. Strö till sist över några hallon.

 

2 Responses to “Chokladfondant”


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s