Elin

Mjuk pepparkaka november 24, 2012

Filed under: Recept — elin89 @ 10:20



250 g              smör  
2 st
ägg
5 dl
farinsocker
8 dl
vetemjöl
0,5 tsk
salt
1 tsk
bakpulver
1 tsk
kanel, mald
1 tsk
kardemumma, mald
0,5 tsk
ingefära, mald
0,5 tsk
kryddnejlika, malen
0,5 tsk
pomeransskal, malda
2,5 dl
korinter
10 st
aprikoser, torkade och hackade
1 st
apelsin, rivet skal av
2 dl
mjölk

                                                                    Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en stor (minst 1,7 liter) sockerkakform.

2. Smält smöret. Rör ihop ägg och farinsocker.


3. Blanda i en bunke mjöl, salt, bakpulver, kryddor, korinter och hackade aprikoser. Rör därefter ner detta i äggsmeten tillsammans med det smälta smöret.


4. Tillsätt sist det rivna apelsinskalet och mjölken. Häll smeten i formen.

5. Grädda på galler i nedre delen av ugnen ca 1 timme och 20 min. Känn med provsticka att kakan är torr i mitten och täck ev med folie de sista 20 minuterna så att den inte blir för mörk. Låt kakan ånga av i formen innan den stjälps upp. Frys den gärna om du vill vara ute i god tid

Annonser
 

One Response to “Mjuk pepparkaka”

  1. Mjuk pepparkaka är så gott! ^^


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s