Elin

Söndag tips oktober 28, 2012

Filed under: Recept — elin89 @ 08:10

Mandelbakelse med kardemummagrädde

Mandelbakelse med kardemummagrädde

En smart tårta som alla kan äta eftersom den har en glutenfri mazarin botten Kakan går bra och förbereda någon dag innan.

Ingredienser

10 bitar

Botten: 
500 g mandelmassa
250 g Svenskt Smör från Arla, rumsvarmt
1 dl råsocker
4 ägg
1 dl majsmjöl eller majsstärkelse

Kardemumma  grädde
2 dl Arla® vispgrädde 
2 dl Arla Köket crème fraiche
2 krm stött kardemumma
rivet skal av ½ citron 
2 msk strösocker

Garnering
½ liter färska bär t ex jordgubbar, hallon, björnbär

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan grovt. Vispa smör och socker poröst. Rör ner mandelmassa, ägg och mjöl till en slät smet. Lägg ett bakplåtspapper i en form ca 25×30 cm. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min Låt svalna och vänd sedan upp den på en bricka. Vispa grädden till ett fast skum. Rör ner crème fraiche, kardemumma, citronskal och socker. Fortsätt vispa tills krämen är fast och fluffig. Klicka eller bred ut krämen på kakan och garnera med jordgubbar. Skär kakan i bitar vid servering.


Annonser
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s