Elin

Go fika juli 10, 2012

Filed under: Recept — elin89 @ 08:09


Chokladkaka med hallongrädde


Hallongrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Spänn fast ett bakplåtspapper i en rund form ca 24 cm i diameter (för 8 bitar) med löstagbar kant.
  3. Smält matfettet i en kastrull. Ta den från plattan och lägg ner chokladen i bitar och rör tills den smält. Vispa ägg, socker, vanilj och salt poröst. Rör ner mjöl och chokladblandningen. Häll smeten i formen.
  4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Låt kakan kallna på galler.
  5. Hallongrädde: Vispa grädden. Blanda den med florsocker och lätt mosade hallon. Spara några hallon till garnering.
  6. Servera kakan med hallongrädden garnera med hallon
Annonser
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s