Elin

mars 12, 2012

Filed under: Recept — elin89 @ 08:04
Sylt kakor

Timglas Tid: 30 minuter
Portioner 30 st

Ingredienser:

Gör så här:

Ställ ut små bakformar på en plåt. Sätt ugnen på 200°C.
Lägg smöret i en bunke och häll på strösocker, vaniljsocker och bakpulver. Låt det stå tills smöret blivit rumsvarmt.
Ta en elvisp och kör på högsta hastighet till en jämn smet, alternativ rör med en sked.
Tillsätt kanel och vetemjölet och kör med elvisp till en jämn smet (eller använd sked).
Rulla ut degen till en lång rulle och dela den i 30 bitar. (Om man gjort detta recept någon gång förut så man vet ungefär hur mycket deg det ska vara till varje kaka så behöver man inte rulla ut degen och kan då bara ta en degklutt i taget ur bunken.)
Rulla varje degklutt till en rund boll. Lägg dem i bakformarna.
Ta ditt finger och tryck på mitten av varje boll så det blir en fördjupning.
Lägg hallonsylt i fördjupningen.
Grädda mitt i ugnen i 200°C i ca 12 minuter.
Låt svalna under bakduk. Förvara sedan i försluten plastpåse eller plastburk med lock.

Annonser
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s